Akce na Plešivci se vydařila! Jak to celé probíhalo?

Autor

Letošní první akce Zažij skialpy byla naplánována na sobotní odpoledne ve ski areálu Plešivec v Krušných horách. Dorazilo vás opravdu spoustu a bylo to super! Za spolupráci děkujeme celému týmu ski areálu Plešivec a místní Horské službě. 

Akce na Plešivci se vydařila! Jak to celé probíhalo?

Celý pátek a sobotu dopoledne jsme pro vás kontrolovali vhodné trasy a ladili program s Horskou službou. Jsme moc rádi, že jste přijeli včas a oficiální program mohl začít dle plánu. Po úvodním slovu Michala Kučery z pořádajícího týmu a představení našich instruktorů jsme se mohli vrhnout na úvodní a velmi důležitý bod v rámci skialpinismu – lavinový workshop

Pan Kabeš z Horské služby mluvil o svaté trojici, vysvětlili jsme si, jak lavinové pípáky fungují teoreticky i v praxi a nakonec si dobrovolníci mohli vyzkoušet hledání dvou zavalených. Naštěstí jen na oko. :) 

Od dolní stanice lanovky Pstruží nás pak čekal hromadný výšlap, na který jsme vyrazili podle výkonnosti -  našlapaná první zkušená skupina v čele s Matějem, druhá skupina užívající si skvělé podmínky v čele s Michalem a třetí skupina poprvé zkoušející krásy této aktivity v čele s Honzou. Po cestě (samozřejmě do kopce) se mezi sebou skupiny míchaly, debatovali jsme se o všem možném a občas jsme se usmáli do objektivu našeho fotografa Petra nebo kameramana Matěje. 

Klidným tempem jsme se vyšlapanými cestami i čerstvým sněhem mezi stromy dostali pod vrchol Plešivce. Matějova skupina si střihla krátký sjezd s čelovkami, zbytek se vypravil krásnou romantickou cestou na vrchol Plešivce. Závěrečné stoupání bylo krapet prudší, ale ten pocit po dokončení výšlapu za to určitě stál. Všem velký respekt! 

Po části do kopce pak musí následovat i část dolů z kopce, kterou jsme naplánovali bezpečně po osvětlené sjezdovce díky večernímu lyžování. Původně jsme program měli uzavřít přednáškou Horské služby v apres ski baru u Dostyho, nakonec jsme si edukativní výklad od pana Kabeše poslechli restauraci hotelu Zelené údolí společně se zaslouženou odměnou v podobě večera a toho nejlepšího energetického nápoje.

Velké díky za pohled ski areálů na skialpinismus a za poskytnuté zázemí patří Petru Voráčkovi, řediteli ski areálu Plešivec. 

Kompletní fotky z akce na Plešivci si můžete prohlédnout ZDE.
 

IV. díl ze skialpového seriálu pojištovny Kooperativa #bezpecnostmazelenou - správný pohyb terénem
Autor

Skialpové lyžování je sportem založeným na pohybu ve volném terénu, je ale potřeba dodržovat základní pravidla pro správný pohyb terénem, aby túra byla vždy bezpečná.

Pokračovat ve čtení

Zažij Skialpy

Autor Zažij Skialpy

Zažij skialpy je sportovní projekt pro širokou veřejnost bez rozdílu výkonnosti nebo věku. Není nic lepšího než být s partou kamarádů nebo rodinou v přírodě.

Hlavní partneřiKooperativa
Harfa sport
MONZAS
Cardion
PartneřiNutrendd
Loapp
Haglofs
Oficiální DodavateléSilva