Zažij skialpy na Plešivci! Bezpečný výšlap pro každého s programem od Horské služby

Autor

Ahoj! V kalendáři si bez váhání označ sobotu 12. února, potkáme se totiž na Plešivci v Krušných horách. Společně si dáme bezpečný výšlap a poté se přiučíme od borců z Horské služby. 

Zažij skialpy na Plešivci! Bezpečný výšlap pro každého s programem od Horské služby

Program na Plešivci je vhodný pro zkušené skialpinisty, kteří se chtějí projít s partou i pro úplné začátečníky. Ptáš se, co jsme si pro vás připravili? Ptáš se správně!

Časový harmonogram, sobota 12. února – areál pod lanovkou Pstruží 

V 16:00 je plánován začátek společného výšlapu po sjezdovkách a blízkém okolí, půjdeme po menších skupinkách, každá s instruktorem, kterého se můžete donekonečna ptát na všetečné otázky :). Půjdeme zhruba 2,5 hodiny a vrátíme se zpátky do areálu. V areálu pojede večerní lyžování, vždycky se tak lze dolů vrátit po sjezdovce nebo lanovkou. 

V 19:00 začne přednáška Horské služby se zaměřením na skialpy. Jak se chovat v horách? Kudy je bezpečné chodit? Za jakých podmínek lze vyrazit na výšlap? To vše a mnoho dalšího nám vysvětlí ti nejpovolanější v oboru.

Ve 20:00 si ukážeme lavinový workshop v praxi. Víš, co je svatá trojice skialpinisty? Umíš ji používat? Jak poznám, že je ten krásný svah pode mnou bezpečný? Workshop, který by měl absolvovat každý bez výjimky. 

Od 21:00 příjemně posedíme, sdělíme si zážitky, rozebereme, kam je vhodné na skialpy vyrazit, poradíme s vybavením. Každého zveme na pivko! Doporučujeme zůstat až do neděle a načerpat čerstvý vzduch plnými doušky. 

V rámci celého programu budou připraveni instruktoři, krásy skialpinismu tak poznáš přímo v praxi od profíků. A kde jinde si pokecáš s Horskou službou? 

Registrace je ZDARMA, z kapacitních důvodů je počet míst omezen. Přihlášení je nutné mailem na info@zazijskialpy.cz


 

II. díl ze skialpového seriálu pojištovny Kooperativa #bezpecnostmazelenou - vybavení
Autor

Nejdůležitější část výbavy skialpinisty je lavinová výbava. A to i v případě lehké túry mimo lavinové svahy. Nikdy totiž nevíte, jak se můžou změnit vaše plány a zároveň vždy existuje šance, že díky vašemu vybavení zachráníte život někomu, kdo s sebou lavinovou výbavu nemá a ocitl se v úzkých. Lavinovou výbavu tvoří tzv. SVATÁ TROJICE ve složení Pípák, Sonda a Lopata

Pokračovat ve čtení

Zažij Skialpy

Autor Zažij Skialpy

Zažij skialpy je sportovní projekt pro širokou veřejnost bez rozdílu výkonnosti nebo věku. Není nic lepšího než být s partou kamarádů nebo rodinou v přírodě.

Hlavní partneřiKooperativa
Harfa sport
MONZAS
Cardion
PartneřiNutrendd
Loapp
Haglofs
Oficiální DodavateléSilva