IV. díl ze skialpového seriálu pojištovny Kooperativa #bezpecnostmazelenou - správný pohyb terénem

Autor

Skialpové lyžování je sportem založeným na pohybu ve volném terénu, je ale potřeba dodržovat základní pravidla pro správný pohyb terénem, aby túra byla vždy bezpečná.

IV. díl ze skialpového seriálu pojištovny Kooperativa #bezpecnostmazelenou - správný pohyb terénem
  • Lavinová pole překonáváme vždy JEDNOTLIVĚ, před túrou lavinovým polem vždy kontrolujeme stupeň lavinového nebezpečí. 3. a vyšší stupeň lavinového nebezpečí znamená pro nezkušené skialpinisty UKONČENÍ TÚR.
  • Dodržujeme značení a pokyny pro pohyb osob ve volném terénu.
  • Po sjezdovce stoupáme vždy pouze při kraji sjezdovky.
  • Pokud hrozí, že na sjezdovce probíhá úprava terénu rolbami, je nejlepší se těmto místům zcela vyhnout. Pokud to není možné, přesvědčte se o tom, že o vás rolbař ví. Nezapomeňte na to, že rolba zavěšená při práci na laně znamená smrtelné nebezpečí.
  • Pokud vidíte rozsvícenou výstrahu pro rolbu pracující na laně, nikdy nepokračujte dál, hrozí vám smrtelné nebezpečí.
  • Při sjíždění čerstvě upravené sjezdovky myslete vždy na to, že je potřeba jet výhradně při kraji sjezdovky. Čerstvý manšestr vždy láká na jízdu prostředkem sjezdovky, ale sněhu trvá několik hodin než po rolbování kompletně zatuhne. Jízdou v nezatuhlém manšestru poničíte práci rolbařů a vyryté rýhy po vašich lyžích jsou velkým nebezpečím pro ostatní lyžaře, kteří ráno budou očekávat perfektně připravený manšestr. Buďte ohleduplní.
III. díl ze skialpového seriálu pojištovny Kooperativa #bezpecnostmazelenou - počet osob v partě
Autor

Samozřejmě můžete vyrazit na túru sami nebo s partou kamarádů. Nikdy byste ale neměli vyrážet na túru sami, pokud dokonale neznáte lokalitu túry nebo pokud túra vede přes lavinová území. 

Pokračovat ve čtení

Kooperativa

Autor Kooperativa

Žijeme různé životy. My jsme tady od toho, abychom vás pojistili. Na to, co potřebujete, a tak, jak nejlépe to umíme. www.koop.cz

Hlavní partneřiKooperativa
Harfa sport
MONZAS
Cardion
PartneřiNutrendd
Loapp
Haglofs
Oficiální DodavateléSilva